Evenimente

< IPS Andrei a binecuvântat biserica "Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul" din cartierul Mureşeni, Tîrgu-Mureş
22.09.2015

În a treia zi de Paşti, Înalt Prea Sfinţitul Irineu a liturghisit în parohia ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul’’ din municipiul Tîrgu-Mureş


     În a treia zi a Sfintelor Paşti, marţi, 17 aprilie 2012, Înalt Prea Sfinţia Sa,înconjurat de mai mulţi slujitori ai Sfântului Altar şi în prezenţa a numeroşi credincioşi din cartierul Mureşeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul’’, unde preot paroh este părintele Ioan Chebuţiu. A fost o zi deosebită; deşi era o zi lucrătoare, biserica a fost arhiplină.

    Înalt Prea Sfinţia Sa a binecuvântat mulţimea, a rostit un bogat cuvânt de învăţătură spre folosul duhovnicesc al celor prezenţi şi în chip deosebita ţinut să sublinieze faptul că a fost plăcut impresionat de liniştea din biserică, cuminţenia creştinilor aflaţi la slujbă. La terminarea Sfintei Liturghii, preotul paroh Ioan Chebuţiu a ţinut să mulţumeascăÎnalt Prea Sfinţitului Irineu pentru bucuria pricinuită de a fi ales să slujeascăîn această zi a Sfintelor Paşti în mijlocul comunităţii din cartierul Mureşeni. Bucuria a fost deplină, deoarece nu cu mult timp în urmă, mai precis în 3 februarie 2012, Înalt Prea Sfinţia Sa a efectuat prima vizită canonicăîn această biserică.

     Într-o atmosferă de bucurie şi înaltă trăire duhovnicească, preoţi,oficialităţi şi credincioşi au primit la plecarea Înalt Prea Sfinţiei Sale arhiereşti binecuvântări.